Tuesday, 23 June 2015

Ulasan Pembaca Buku Aku Dia & Rezeki

Teks:  Rahiza Haszian Abdul Rahim
Gambar:  Koleksi peribadiSaya khatam membaca buku ini malam tadi. Dalam kesibukan harian, saya masih memastikan sekurang-kurangnya dapat menghabiskan satu buku dalam masa seminggu.
 
Buku ini sebenarnya merupakan himpunan pengalaman seorang penjual dadih yang ditulisnya sendiri. Walaupun menggunakan bahasa santai, susunannya sangat teratur. Apa yang menarik, dalam setiap peristiwa yang beliau lalui, dia akan menemukan hikmah dan pengajaran di sebaliknya.
 
Saya terpana membaca satu kisah di sebalik musibah. Seorang Tuan Haji telah kehilangan kasutnya di masjid lalu penulis menemuinya sedang menunggang motosikal dengan berkaki ayam. Pastinya kasut itu sangat berharga kerana merupakan hadiah daripada anaknya yang dibeli di luar negara. Namun Tuan Haji berkata, "Kalau kita redha, Allah akan tambah pahala." Allahu... teringat peristiwa diragut minggu lepas. Adakah saya redha? Di tahap manakah keimanan saya? Ada bermacam lagi kisah yang akan membuatkan kita berfikir dan terus berfikir. 
 
Rakan-rakan yang berminat untuk mendapatkan buku ini boleh berhubung terus dengan penulisnya Abang Long
 
P/S: Saya tidak diminta pun membuat ulasan ini tetapi catitan ini lahir ikhlas dari hati dan pemerhatian saya. Di saat pasaran buku dilambakkan dengan novel cinta (saya tak kata semua novel cinta itu tidak berkualiti), kita perlu memilih bahan bacaan yang memberi manfaat dan tambah nilai dalam hidup kita. Wallahualam.
 
 
Untuk yang berminat untuk dapatkan buku ini boleh buat pembelian dengan kami
 
Buku Aku Dia Dan Rezeki RM23.00
Postage : RM7.00 
RM 30 SEMENANJUNG / RM33 SABAH SARAWAK 
Boleh terus isi borang tempahan di sini ya ;)

http://bukuallahtempatmeminta.blogspot.com/p/untuk-membuat-pembayaran-sila-bank-in.html

Sunday, 21 June 2015

Testimoni Pembeli Alhamdulillah, terima kasih kepada Puan yang telah membeli dan mendapatkan koleksi buku ini. Moga memberi manfaat :)


Ini pula antara buku tempahan yang dihantar ke Sarawak, yang dibeli oleh salah seorang agen dropship buku. Alhamdulillah, cepat juga buku sampai ke sana. 


Buku Keajaiban Allah Tempat MemintaBuku KATM (KEAJAIBAN ALLAH TEMPAT MEMINTA) ada bahagian yang kita perlu buat latihan.

Jurnal amal : 40 hari mendidik jiwa
Buku ATM (ALLAH TEMPAT MEMINTA)

40 kisah realiti mereka yang mengamalkan amalan seperti dalam buku MMR
buku KATM ditulis oleh penerbit buku ATM.

saya suggest baca dari MMR->ATM->KATM baru nampak kesinambungan buku bestseller ini..
semua buku ready stock. Boleh terus buat pembelian.Yang mahu daftar dan belajar bisnes dropship juga dialukan

Ulasan Pembaca Buku MMR

Mudahnya Menjemput Rezeki (MMR)

Teks : Pn. Nurhuda Aziziuddin
Gambar : Pn. Nurhuda Aziziuddin


Pasti ramai yang telah memiliki buku Mudahnya Menjemput Rezeki(MMR), karya Tn. Fathuri  Salehuddin kan? Alhamdulillah, tahniah kepada anda yang telah memilikinya. Semoga kita sama-sama mendapat manfaat daripada pembacaan buku MMR ini dan didoakan juga asbab daripada pembacaan buku MMR ini kita menjadi insan yang lebih baik di sisiNya.
Buku MMR versi Penuh

Buku MMR ini dimiliki oleh saya pada tahun 2012. Pada ketika ini saya akui yang saya cuai dalam menyempurnakan ibadat-ibadat wajib. Saya berpendapat usaha yang gigih semata-mata adalah punca untuk mendapatkan rezeki yang banyak. Oleh yang demikian, atas pemikiran inilah saya lebih mementingkan kerja berbanding menyegerakan waktu solat.


Alhamdulillah pada minggu pertama Ramadhan 2012, saya dapati ramai teman-teman ‘Facebook’ menulis berkaitan solat dan puasa. Mereka menyatakan betapa ruginya orang-orang yang berpuasa tetapi tidak bersolat. Apabila membaca status tersebut hati kecil saya rasa tersentap. Di dalam hati saya mengakui yang sayalah di antara golongan-golongan yang berpuasa tetapi mengambil mudah ibadah solat. Secara tiba-tiba hati saya rasa sayu dan saya mula mencari apakah matlamat sebenar kehidupan saya? Apakah bekalan saya di akhirat kelak? Adakah kerja yang sibuk sehingga mengabaikan solat ini akan membantu saya di akhirat nanti?


Jawapannya, pastilah TIDAK bukan?


Alhamdulillah ketika bermonolog di dalam diri dan mencari sesuatu, saya terbaca status Facebook seorang sahabat yang memuatnaik muka depan buku MMR. Ulasan buku MMR yang dinyatakan oleh sahabat saya ini benar-benar mengusik hati saya dan dengan tiba-tiba ada satu keinginan yang kuat untuk saya memiliki buku MMR ini.  Alhamdulillah selepas 2 hari buku MMR berjaya saya miliki. 


Agak memeranjatkan juga kerana buku ini berjaya saya habiskan kurang dari 1 hari dan saya baca buku ini tanpa lompat mukasurat. Susunan ayat di dalam buku MMR adalah ringkas mudah faham dan meresap di dalam jiwa. Sedikit sebanyak perkongsian di dalam buku MMR ini berjaya membuka satu lembaran baru dalam kehidupan saya. saya mula belajar bersyukur dengan segala nikmat yang telah Allah berikan kepada saya. 

Buku Mini MMR 
Jika dahulu saya ambil mudah dengan rezeki-rezeki percuma yang dikurniakan olehNya seperti udara, kesihatan dan kesempurnaan tubuh badan. Tetapi selepas membaca buku MMR ini saya merasakan betapa banyaknya nikmat rezeki yang telah dikurniakan olehNya kepada saya walaupun saya lalai dalam mengingatiNya. Dulu saya berfikiran rezeki = DUIT. Banyak duit bermaksud banyaklah rezeki dan sebaliknya. Tetapi konteks rezeki adalah lebih banyak dan pelbagai. Ianya bukan hanya dinilai dalam bentuk duit semata-mata.


Oleh yang demikian kepada sahabat-sahabat yang merasakan rezeki mereka sempit, saya syorkan untuk sahabat-sahabta memiliki buku MMR ini. Kita fahami maksud rezeki terlebih dahulu. Mula bersyukur dengan segala nikmat yang kita ada pada masa kini. Berdoa, berdoa, berdoa dan berusaha insyaAllah rezeki kita akan sederas air sungai dan seluas hamparan lautan. InsyaAllah. 


Subhanallah, Allahuakhbar, Alhamdulillah.
 

Sunday, 14 June 2015

Bersedekah Tidak Pernah Mengurangkan Rezeki

Teks : Anys Idayu Hj Zakaria Alhamdulillah, saya mula membaca buku MMR pada awal tahun 2013, semasa cuti bersalin anak kedua. Melalui beberapa amalan yang dinyatakan saya cuba konsisten melakukannya. Saya cuba konsisten mengamalkan solat dhuha dan beberapa amalan lain dalam buku MMR ini. Syukur Ya Allah, rezeki Allah. Saya menerima sebuah ebook secara percuma sahaja melalui salah seorang rakan niaga saya, di mana saya mempromosikan ebook beliau. Beliau memberikan saya ebook tersebut percuma kerana Berjaya mendapatkan pelanggan pertama.  Alhamdulillah, saya juga turut mendapat tawaran mengikut kelas online yang beliau anjurkan. Kelas tersebut bernilai RM150. Saya dapat ikut secara percuma sahaja. Alhamdulillah, terus saya sujud syukur dan menangis kerana janji Allah benar sekali. Sejak dari itu saya mula cuba konsisten mengamalkan semua amalan yang dinyatakan dalam buku MMR.

Ini pula kisah sebenar saya tentang kelebihan dan power of sedekah. Melalui pembacaan dalam buku MMR juga saya cuba konsisten melakukan sedekah setiap hari. Saya sangat tertarik dengan salah satu kisah perkongsian penulis buku MMR yang tajuknya Bos hanya perantaraan rezeki dari Allah. Kisah seperti ini pernah terjadi beberapa kali kepada saya.

Kisah saya ini terjadi pada tahun 2013 juga, semasa bulan ramadhan. Pada satu hari, datang rakan pejabat mahu mengutip sumbangan derma untuk sebuah badan kebajikan. Kebetulan hari itu, saya memang belum bersedekah lagi. Dan saya memang sudah berniat awal pagi itu, untuk melakukan sedekah di pejabat, dan berdoa ada tempat untuk saya salurkan. Sejak saya amalkan sedekah, biasanya setiap awal pagi saya mula berfikir-fikir hari tersebut di mana saya mahu salurkan sumbangan. Walau bagaimanapun sebenarnya pada waktu itu saya benar-benar langsung tiada wang ditangan, hanya yang tinggal RM10 sahaja itu pun saya tertinggal di dalam kereta. Ralat sungguh. Tapi saya berpesan pada rakan pejabat, datang semula esok hari, saya nak berikan sumbangan. Dengan niat, Ya Allah semoga ada rezeki untuk saya bersedekah esok.  Alhamdulillah, niat yang baik untuk bersedekah juga sememangnya Allah mendengarnya.  Petang tersebut saya mendapat hasil jualan. Terus saya berniat mahu bersedekah RM20 keesokkan hari pada rakan yang datang mengumpulkan sumbangan.  Keesokkan harinya saya teruskan niat bersedekah tersebut.  Alhamdulillah, syukur Ya Allah tak sampai sehari, Allah sudah balas ganjaran sedekah tersebut. Petang itu juga, boss saya berikan duit raya (seminggu menjelang syawal) sebanyak RM200. Alhamdulillah, syukur Ya Allah. Terima kasih Allah.

Ulasan Buku Bekerja & Berniaga

Ulasan Buku Bekerja & Berniaga, Pn Norhayati

Alhamdullilah saya panjatkan syukur kepada Allah S.W.T, akhirnya hati saya tergerak untuk membeli dan membaca buku tersebut sehingga habis. Sebenarnya saya sangat teruja dan seronok apabila buku tersebut dapat sampai ditangan saya dan perasaan untuk membaca semakin menebal. Saya suka dengan gaya penulisan yang cuba disampaikan kepada setiap pembacanya dengan bahasa yag mudah difahami, ringkas dan ilmu yang padat berdasarkan perkongsian maklumat serta pangalaman yang telah penulis laluinya

    Melaui pembacaan yang saya perolehi, dapat saya simpulkan bahawa perkara yang penting sebelum memulakan sesuatu perniagaan ini adalah NIAT sebenarnya apa yang kita hendak capai. Perkara ini adalah langkah permulaan sebelum kita melalui proses berikutnya. MATLAMAT yang jelas @ realistik perlu dihuraikan dengan terperinci bagi memudahkan TINDAKAN yang mantap dapat dilaksanakan. Antara daripada kesan disetiap penulisannya ialah kita perlu memerlukan sesuatu dalam keadaan selesa dan bukan tersedak, perlu berhijrah daripada zon selesa.

Pengalaman daripada kegagalan dalam bidang perniagaan yang lepas, mengajar saya utuk sentiasa belajar dan sentiasa mencari ilmu yang berguna disamping mendapatkan didikan daripada MENTOR yang berjaya..
InsyaAllah, saya akan terus berusaha untuk maju. 

Saya mengucapkan ribuan terima kasih kepada  Pn  Anysidayu Zakaria kerana sudi untuk memberi tunjuk ajar kepada saya..Semoga perancangan yang  kita sama-sama laksanakan mendapat RAHMAT dan LINDUNGAN daripada Allah S.W.T. InsyaAllah..Semoga dipermudahkan segalanya dengan izinNYA


-yatie-

Tuesday, 9 June 2015

Santapan Rohani - Bersama Kesusahan Ada Kesenangan


Sebuah Naskah Menyentuh Jiwa Terbitan Ustaz Fathuri
“BERSAMA KESUSAHAN ADA KESENANGAN”
Sedang hangat dipasaran!!

Satu santapan rohani yang pasti akan memberi panduan . Amat sesuai untuk bacaan ilmiah di bulan Ramadhan.

BAGAIMANA MENGHADAPI KEKECEWAAN?
✦ Tiba-tiba Hilang Kerja
✦ Kehilangan orang tersayang
✦ Rasa “down” kerana masih di takuk lama
✦ Mengalami kejatuhan perniagaan
✦ Hilang punca pendapatan

Namun di sisi Allah, kesusahan itu berperanan demi untuk kesenangan. Sungguh! Apa jua bentuk ujian kesusahan, kesulitan, kesedihan, tekanan perasaan yang manusia lalui itu sebenarnya tidak akan kekal.

Keadaan itu pasti akan berubah. Kerana sesungguhnya janji Allah itu pasti benar bahawa "Bersama kesusahan Ada Kesenangan". Inilah yang penulis mahu kongsikan. ~Era Adlina~

“Sungguh, air mata saya sempat mengalir beberapa kali, sebaik menerima dan membaca manuskrip buku itu.” - Ustaz Fathuri

CEPAT !! Jadilah antara yang terawal mendapat buku ini beserta tandatangan penulis.

Hanya RM25 include postage semenanjung Malaysia 
RM28 postage sabah sarawak 


Atau whatsapp/ sms : 017-7912993