Tuesday, 26 May 2015

Nasihat Bisnes Paling Jujur


NAK MINTA NASIHAT BISNES PALING JUJUR? INI DIA :
.
Pagi2 buka fb, ada seorang pm minta nasihat saya tentang bisnes. Dia masih bekerja tapi sedang menimbang utk berhenti & join bisnes.

Selalunya saya akan kongsikan point-point 'baik' seperti :
- bisnes ada freedom.
- lubuk kekayaan
- anda tentukan gaji sendiri dll

Tapi kali ini saya kongsikan REAL fact. Tidak mahu selindung-selindung lagi. Ketahuilah bila masuk bisnes terutamanya 3 tahun pertama, mengambilkira kita kurang pengalaman & kurang ilmu, ini REALITI yg bakal anda lalui :
- hujung bulan, tiada siapa yg akan hulur duit bayar bil & ansuran rumah anda. No money hujung bulan as usual. So kita must plan dari awal bulan utk itu.
- No more 'sabtu ahad' hari cuti atau kerja 8-5 sahaja. Bisnes kena aktif tiap-tiap hari. Pagi hingga tengah malam.
- Jika waktu kerja anda fikir dah banyak kerja, bila masuk bisnes anda akan berhadapan lagi banyak kerja. 10 KALI GANDA.
- Tekanan? Ya ada dan sangat tinggi, sebab dulu anda hanya fikir nak bayar bil sensorang, kini anda akan fikir bil orang lain (gaji pekerja).
- Anda nak berbisnes sebab nak rileks? Jangan harap. Disini anda perlu menguras tenaga 120%. Anda perlu luarbiasa kreatif. Anda perlu luarbiasa open kpd semua orang. Anda perlu luarbiasa tabah & sabar.
- Kalau anda jarang berdoa, kurang jaga solat, kurang berzikir, bisnes anda lebih mudah melingkut kerana 'wifi' anda dengan Maha pembuka rezeki selalu sangkut.
Ini realitinya. Tak percaya, tanya otai-otai bisnes.

Tips ini hanya akan valid jika anda nak bisnes berjaya. Kalau anda masuk bisnes atas mentaliti nak melingkup pada hujungnya atau mentaliti 'so-so', jangan percaya tips di atas.

Even, jangan masuk bisnes jika anda tak prepare mental & fizikal berdasarkan point di atas. Jika tidak anda pasti kecewa, sama seperti beratus ribu yg lain yg masuk bisnes & kemudiannya melingkup.

Sebab mereka fikir, masuk bisnes nak rileks & jadi boss!
Mereka tak perasan, dalam bisnes kita kuli nombor 1.

Cuma berita baiknya, boss kita luarbiasa : Tuhan.
Thats why Dr. Azizan Osman & saya tulis buku Hidup Luarbiasa. Nak betulkan alignment dalaman dulu sblm betulkan ilmu luaran. Selalunya orang yg betul pemikiran (ada syukur, sabar redha tawakkal doa sujud dll), bisnesnya pasti mantap.

Sbb dalamanlah yg mencerminkan luaran.
(Us Mohammad Asraff Ayob)




Dapatkan Buku 21 FORMULA HIDUP LUAR BIASA
Betulkan alignment dalaman baru betulkan ilmu luaran.
Hanya RM45 senaskah (semenjung/ ss) 
siap dengan poster dan tandatangan ustaz Asraff Ayob
Boleh pm saya Anys Idayu Zakaria untuk pembelian ya
Untuk yang minat dropship juga dialu-alukan

Monday, 25 May 2015

6 Amalan Hidup Sejahtera Dalam Buku Allah Tempat Meminta

ALLAH TEMPAT MEMINTA

Teks: Rahimah binti Omar

Hanya Engkaulah yang kami sembah dan hanya kepada Engkaulah kami meminta pertolongan
(Al-Fatihah: Ayat 5)
Assalamualaikum wbt.
Sejujurnya buku Allah Tempat Meminta (ATM) ini sudah lama Kak Tam beli. Tetapi Kak Tam baca lompat-lompat. Tak sempat nak menghayati sepenuhnya.Terasa rugi pula. Niat dalam hati suatu hari nanti Kak Tam akan cari masa dan baca sehelai demi sehelai supaya mesej yang nak disampaikan dapat meresap ke dalam hati dan seterusnya boleh dijadikan pegangan dan amalan harian.

Dan hari ini, Alhamdulillah syukur sangat sebab tercapai juga hajat untuk membaca dan menghayati dari kulit ke kulit. Dalam pada menjaga Baby Eicha yang ditahan di hospital kerana demam campak dan bronkitis, Allah bagi ruang dan masa untuk Kak Tam menghayati buku ATM ini. 
Sesungguhnya tak rugi membeli buku ini. Terutama bagi yang telah memiliki Mudahnya Menjemput Rezeki (MMR), buku ini adalah kesinambungannya. Kisah-kisah mereka yang telah mengamalkan amalan-amalan menjemput rezeki, telah dikompilasikan dalam buku ini untuk tatapan semua. Yang menarik, kisah pelakon terkenal Lisdawati juga turut tercoret dalam buku ini. Kisah-kisah tersebut ditulis sendiri oleh tuan punya pengalaman. 
Penulisnya, Ustaz Fathuri Salehuddin yang juga merupakan penulis MMR, bersama-sama dengan penulis lain berazam agar setiap jiwa yang pernah memiliki Al-Quran diberi peluang untuk memiliki buku ini. Alhamdulliah. Kak Tam bersyukur kerana termasuk dalam golongan ini.
Daripada 40 kisah yang dicoretkan, setiap satunya mempunyai pengajaran tersendiri yang wajar kita ambil sebagai iktibar dan amalan. Antara kisah yang menarik adalah bagaimana Allah membantu seorang hambaNya yang dalam kesempitan kewangan, tetapi telah memilih untuk mendahulukan tetamu yang bertandang ke rumahnya berbanding keperluan keluarganya sendiri. Kisah-kisah pemberian sedekah yang dibalas berganda-ganda. Kisah bantuan Allah dikala hambaNya benar-benar kesempitan.

Kak Tam kongsikan sedikit ilmu yang Kak Tam dapat dalam setiap kisah yang dicoretkan dalam buku ATM ini.

@ 6 amalan hidup sejahtera. Antaranya adalah amal sebut lailahaillallah muhammadurrasulullah dan fahami maknanya, mengambil berat tentang solat 5 waktu, lapangkan sedikit masa untuk membaca Al-quran setiap hari, sentiasa mengingati Allah, menghormati dan mengasihi saudara sesama Islam dan berpesab-pesan dengan kebenaran.

@ banyakkan amalan bersedekah. Sesungguhnya bersedekah harta yang paling disayangi adalah antara yang terbaik. Satu sedekah dibalas 10 kebaikan.

@ selalu meminta kepada Yang Maha Esa. Dialah Maha Pemberi Nikmat dan Rezeki.

@ Allah tidak meleta─Ěkan sesuatu beban kepada umatnya kecuali ke atas mereka yang mampu menanggungnya. Bersabarlah dan bersolatlah. Ada ganjaran besar yang akab menanti. Sesungguhnya perancangan Allah itu sangat indah.

@ Allah Maha  Pemaaf. Bertaubatlah.

Banyak lagi ilmu yang terkandung dalam buku ATM ini. Bagi yang belum memiliki buku ini boleh dapatkan dari http://anysidayu.blogspot.com dengan harga yang berpatutan. Insyaallah takkan rasa rugi walau sesen pun.

Selamat membaca!

Wednesday, 20 May 2015

Buku Bersama Kesusahan Ada Kesenangan

"Sejak saya berhenti kerja, saya dihujani dengan kesusahan yang datang silih berganti. Segala usaha tidak menjadi. Fikiran semakin kusut. Apa sebenarnya yang Allah sedang aturkan? Persoalan yang tiada jawapan ketika itu membuatkan saya semakin cemas dan tiada harapan"

Namun, di sisi Allah kesusahan itu berperanan demi untuk kesenangan saya. Akhirnya saya bertemu jawapan dalam memahami dan menyakini kebenaran janji Allah bahawa sungguh bersama kesusahan ada kesenangan. Itulah yang saya mahu kongsikan" Era Adlina -



 Kisah Benar “Saya seorang Penulis”.
Saya masih ingat pada tahun lepas tatkala Allah ilhamkan saya untuk menulis sebuah buku tentang kisah perjalanan novel hidup saya. Pada mulanya saya kurang faham sehinggalah Allah mencipta situasi sehingga saya benar-benar faham yang Dia mahu saya menulis. 

Hati saya berkata, barangkali kisah hidup serta pengalaman yang saya lalui menjadi asbab untuk orang lain lebih dekat padaNya. Lalu saya mengadu padaNya yang saya tidak pernah menulis sebarang bentuk artikel apatah lagi sebuah buku.

Alhamdulillah tahun yang sama pada bulan Ramadhan Allah rezekikan saya bersama tiga beradik menghadiri kursus penulisan Tuan Fauzul Naim. Yang peliknya kelas itu di hadiri hanya seramai 5 orang termasuk saya. Malah pada bulan ramdhan itu Tuan Fauzul memberikan diskaun untuk menyertai kelas penulisan itu. 

Apabila dia mengatakan dia tergerak hati nak adakan kelas sempena ramadhan dan kerana itu dia teruskan kelas ini walaupun yang daftar tidak ramai. MasyaAllah! Barangkali situasi itu biasa untuk orang lain, tapi peristiwa itu benar-benar menyentuh hati saya.
Hati saya berkata jika kita pernah berdoa dan mohon Allah tunjukkan jalan dan serahkan pada Allah bagaimana saya harus mula menulis. Dialah Allah apabila mengkehendaki sesuatu tidak ada yang mustahil bagiNya.

Apabila saya mula menulis, lalu saya terfikir siapakah penerbit yang sanggup menerbitkan buku sulongku. Siapalah aku…fikir saya…rasa malu sangat2 ketika itu. Selesai solat hajat Allah memberi ilham untuk sms Ustaz Fathuri. MasyaAllah! malam itu ustaz hubungi saya dan meminta saya untuk terus menulis. Sehinggalah apabila manuskrip buku telah siap di tulis. 

Apabila manuskrip sentuhan pertama siap di tulis saya di khabarkan bahawa Ustaz bermusafir 4 bulan ke luar negara. Lalu ada suara yg mengatakan patutkah aku menunggu 4 bulan?
Lalu saya solat istiarah. saya mimpi saya mengadiri kelas ustaz fathuri. Pagi tu bila buat istiarah Al-Quran. Allah memberi saya ilham melalui petunjuk Al-Quran di mukasurat yang saya buka.
Antaranya kisah dalam surah Muhammad ayat 30 sehingga 38 itu Allah menceritakan kisah orang yang di ajak untuk berinfak ke jalan Allah. Hati saya percaya ada sesuatu dan pasti ia bersebab bila Allah sampaikan message itu pada saya.

Yang pasti hati saya sungguh berlapang dada dan mengatakan memang Ustaz fathuri lah penerbitnya. Bagi saya bila Allah pilih ustaz Fathuri pasti ia bersebab. Dan jika Allah suka pasti saya pun suka biarpun saya perlu menunggu Ustaz lagi beberapa bulan untuk pulang ke Malaysia.
Alhamdulillah apabila saya menghubungi ustaz selepas pulang ke Malaysia dan ustaz mengatakan walaupun saya belum baca manuskrip saya, Ustaz kata “hati saya berkata untuk teruskan penerbitan buku sulong ini”. 

Lalu sebaik meletakkan telefon saya segera sujud syukur dan menangis2 tentang kasih sayang Allah yang saya rasakan ini. Kini tatkala manuskrip buku yang terakhir sudah sampai ke tangan Ustaz dan tatkala membaca komen dari Ustaz tentang manuskrip buku saya. MasyaAllah! Sekali lagi saya sujud syukur dan menangis2 atas rasa kasih sayang Allah ini.

Benarlah jika kita benar-benar meletakkan diri kita sebagai hamba Allah dan berdoa “Ya Allah saya serahkan urusan ini kepada-Mu kerana Engkaulah sebaik-baik perancang. 

Tiada daya dan kekuatan kecuali dariMu Ya Allah” dan mengikut formula yang Allah gariskan untuk menjadi hamba Allah yang sebenar-benar hambaNya sebagaimana yang Allah suka maka Allah pasti tidak akan pernah sia-siakan hajat dan permintaan hambaNya. 

Saya percaya bahawa bersama kesusahan dalam mencapai hajat terkandung rahsia kesenangan yang Allah janjikan. 

Begitulah..SubhanAllah! Alhamdulillah! Allahuakbar!
Era Adlina A. Kadir


Bagi yang ingin mendapatkan buku ini hanya RM25 harga termasuk pos semenanjung
RM30 harga termasuk pos sabah sarawak
Boleh terus isi borang tempahan

Buku Bersama Kesusahan Ada Kesenangan (BKAK)

Buku Bersama Kesusahan Ada Kesenangan (BKAK)
Penulis : Era Adlina A.Kadir
Harga : RM 18






[ APA KATA PEMBACA pembaca buku BKAK ]
====================================
Masya-Allah! Alhamdulillah! Saya terharu dan tersentuh membaca salah seorang testimoni buku Bersama Kesusahan Ada Kesenangan. Itulah antara sebab kenapa Allah ilhamkan saya untuk menulis buku ini. Terima kasih Allah! kerana memilih hamba-Mu ini untuk melakukan kebaikan-Mu. heart emoticon
Moga perkongsian testimoni di bawah ini menyentuh jiwa. Sama-sama kita hayati. Insya-Allah.
**************************************
“Dah 3 kali khatam buku BKAK”
***************************************

>> Setiap bab buku ini buat mata aku tak henti berair. Allahuakbar! Betapa Allah masih tak henti bagi nikmat dan rezeki walaupun aku banyak merungut tanpa aku sedar! Astargfirullahal a’zim.
>>Dan Bab ke-38 aku sebak ke tahap tak boleh nak teruskan membaca. Aku kalah bila membaca dan ada yang bercerita tentang ibu ayah. Lagi pulak doa ibu tak ada hijab dengan Allah! Terus direct sampai pada DIA. Wahai Allah, pelihara ibu ayah ku dalam perlindunganMu kerana tiada perlindungan sehebat & setandingMu.
>>Haih, nak kongsi apa aku rasa bila baca setiap bab tak terkata sebenarnya. Bila aku baca, seolah-olah aku berdialog dengan diri sendiri. Buku ini macam faham je apa aku rasa.
>>Lepas ni aku kena lagi banyak belajar bersangka baik dengan Allah setiap saat yang berlaku! Lagi banyak kena praktik waimma susah senang yang DIA uji.
>>Dah 3 Kali aku khatam. Sebab? Nak fahamkan diri sendiri. Nak praktik. Nak ubah apa yang perlu. Lillahi Taa’la!
>>Terimakasih kak era! Allah bagi lagi ilham dan ilmu melalui buku ini!

***************************************
Alhamdulillah! sesungguhnya buku ini saya tulis adalah atas kehendak dan izin Allah jualah semua ini terwujud. Saya tiada daya dan kekuatan kecuali dengan pertolongan Allah. 

JANJI ALLAH PASTI BENAR! Sesungguhnya bersama kesusahan Ada Kesenangan.


Bagi yang berminat untuk dapatkan buku ini hanya RM25 harga termasuk pos semenanjung
RM30 harga termasuk pos sabah sarawak

Boleh terus isi borang tempahan / atau hubungi mana-mana agen dropship kami

Tuesday, 12 May 2015

Dropship Buku Allah Tempat Meminta, Buku Mudahnya Menjemput Rezeki, Buku 21 Formula Hidup luar Biasa



Assalamualaikum tuan/puan yang dirahmati Allah swt ,

Terima kasih atas kesudian tuan/puan untuk turut serta dalam group dropship kami.
Tiada syarat ketat yang kami perlukan, untuk turut serta tuan/puan hanya perlu mendaftar sebagai agen dropship kami, dengan yuran pendaftaran

PAKEJ 1  RM30 sahaja, 
Pendaftaran dikenakan sebagai yuran adalah kerana kami mencari agen yang serius mahu berjualan, komited dan sanggup memberi komitmen.

Pakej 2 – YURAN RM200 Penyertaan sekali dengan kelas asas blog mula bisnes ABDR + Dropship + bonus 4 ebook ABDR

Tuan puan layak untuk sertai kelas blog bisnes anjuran ABDR, Belajar hasilkan blog kedai online dan belajar berjualan produk dropship buku ilmiah + ebook
Tuan puan boleh pilih mana-mana yuran penyertaan.

Jika tuan/puan berminat dan serius mahu mula boleh bayar yuran dropship di sini

ANYS IDAYU ZAKARIA (JM0712112-T)
Details pembayran :
Nama : anys idayu zakaria
Akaun maybank : 501338526184
Akaun CIMB : 7608258904

Email/ sms /wsap/telegram bukti pembayran ke:
aniesaizmall@gmail.com / 017-7912993

(Nyatakan pilihan PAKEJ 1 / PAKEJ 2)